top of page

Art de Vie - De kunst van het leven

Creatief coachen, leefstijl coaching

Een zinvol en gezond leven is de pijler van ons bestaan.
Zinvol leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je het gevoel hebt dat je leven zinvol is, geeft dat energie. Creatieve processen helpen vaak op allerlei manieren om een andere kijk op zaken te ontwikkelen, waardoor je iets gaat ervaren wat een prettig gevoel geeft: “een zinvol gevoel”. 
Tegelijk is een gezond en fit lichaam een voorwaarde om je energiek te voelen.
Het psychische proces van creatief zijn en tegelijk aan je lichamelijke gezondheid werken versterkt elkaar. Je hebt meer zin in dingen en als je je lichamelijk fit voelt krijg je daar ook weer energie van.

Denkend vanuit het concept dat het lichamelijke en geestelijke elkaar in positieve zin kunnen beïnvloeden, werk ik vanuit diverse startpunten.
Tijdens creatieve processen kom je er achter wat je drijfveren, valkuilen of belemmeringen zijn. Dit zijn mooie aanknopingspunten om verder uit te werken in coaching gesprekken. Zo kun je gaan werken aan een stappenplan om jouw doelen te behalen.
Je kunt ook tijdens een intake aangeven wat je als probleem/belemmering ervaart in je leven en samen bespreken en uitzoeken of je daar (wandel)gesprekken over wilt voeren en/of tijdens een creatieve les daar aan wilt werken.
Aangezien leefstijl ook gezond eten en bewegen inhoudt kunnen we ook op dit gebied samen kijken naar wat je daar in wilt veranderen. 

De manier van werken is bewust breed opgezet. Het uitgangspunt is dat je vanuit het (samen) beleven zelf tot een visie komt die bij jou past. De coach ondersteunt jou, maar gaat niet beslissen wat goed voor jou is.

Gebruikte methodes onder meer:
- NLP
- Grow-model
- Oplossingsgericht coachen

 

Voor meer informatie over mijn kwalificaties en achtergrond kun je terugvinden in mijn Biografie.

Cursus/coaching: combinatie van draailessen en coaching

Als je zoekt naar meer balans in je leven kan het vaak erg goed werken om eens te starten met het werken op een pottenbakkersschijf. Voor veel mensen is het een manier om het denken los te laten en meer in het moment te leven. Er zijn meerdere factoren die dat teweeg brengen:
- het ervaren van de draaiende klei in je handen geeft een “aards” gevoel
- de draaiende schijf heeft een hypnotiserende werking
- het draaien op een pottenbakkersschijf vraagt uiterste concentratie van je gevoelszenuwen, motoriek en aandacht. Het is letterlijk een combineren van hoofd, handen en hart. Zodra je aandacht in het nu verslapt, vertaalt dat zich direct in je werkstuk.

Het draaien werkt enerzijds rustgevend, het is een leuke, creatieve manier van ontspannen en anderzijds kan het je ook tot veel inzichten brengen in je eigen manier van doen en denken.
Je komt dingen tegen die je ook in het dagelijks leven ervaart zoals het gevoel “ik kan dit niet”, “het is niet goed wat ik doe”, “ik voel me heerlijk één met de omgeving”, enz.
Dit zijn vaak mooie aanknopingspunten om eens over na te denken en geven dieper inzicht in je eigen gevoel en drijfveren.
Ik kan je als coach begeleiden in je ontdekkingstocht en samen zoeken naar wat jou bijvoorbeeld rust kan geven, een gevoel van zin geeft, een balans tussen denken en voelen kan bieden, leren een focus te houden, tegenslag anders interpreteren en verwerken.

Als je denkt dat deze manier van coachen wat voor je kan betekenen neem dan contact op en mail, bel of app. Allereerst zal ik een kort intake gesprekje met je hebben om te ontdekken wat je vraag is. Coaching vindt plaats individueel of in (kleine) groepen.

Tijdens het coaching traject maken we samen een stappenplan en bepaal je wat je wilt bereiken voor jezelf.

Tarieven draaien/coachen combineren:

Individueel: € 45 per uur.
Groepen: Vanaf € 90 per uur, afhankelijk van het aantal personen.
 

Van docent keramiek naar coach

Tijdens mijn werkzaamheden als docente keramiek ontdekte ik gaandeweg dat mensen vaak behoefte hebben aan verdieping, zingeving, ontspanning, psychische en lichamelijke balans in hun leven. En de creativiteit is voor velen een geweldige manier om te ontdekken hoe we op een andere manier naar onszelf en de wereld kunnen kijken.
Daarnaast is mijn overtuiging dat een gezonde manier van leven op het gebied van voeding en bewegen ook een mooie bijdrage is voor het vinden en behouden van een bepaald evenwicht in onze geest en lichaam.
Enerzijds creativiteit en anderzijds gezond (en lekker) eten en bewegen brachten mij uiteindelijk bij het idee om een coachopleiding te volgen. Altijd benieuwd wat er voor ideeën bij anderen leven en hoe je die kunt inpassen in je eigen leven.

In 2020/2021 heb ik de HBO+ opleiding leefstijlcoaching bij Sonnevelt opleidingen gevolgd en succesvol met een examen afgerond, geaccrediteerd door de BLCN, een beroepsvereniging voor leefstijlcoaching. BLCN waarborgt professionaliteit en kwaliteit. Alleen coaches met minimaal een HBO-vooropleiding worden hier toegelaten en er is verplichte bijscholing zodat er steeds volgens de laatste inzichten wordt gewerkt.
Ik werk vanuit een holistische visie, dat wil zeggen dat ik geloof in het werken op meerdere terreinen aan de ontwikkeling van de mens. Op deze manier zijn we in staat om ons (weer) volledig te voelen en een krachtige eigen basis te vormen voor ons bestaan. Dit is eens te meer van belang in een zeer gefragmentariseerde en gespecialiseerde samenleving naar mijn idee.

© Art de Nicole 2024 | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring

bottom of page