Over

Werken met Keramiek

"Keramiek is passie voor mij. Als klein meisje raakte ik al betoverd, als we in Frankrijk potteries bezochten. De vormen, het glazuur en de magie van de sfeer in de pottenbakkerij.

Ik maak keramische gebruiksgoederen op de draaischijf die ik bewerk met onderglazuur en vervolgens glazuur. Daarna begint de decoratie, dit is een fijne manier om mijn schilderbehoefte kwijt te kunnen. Soms gebruik ik de glazuurspuit en compressor waarmee ik vrij en speel werk, vaak in combinatie met spattechnieken. Meestal stook ik dit werk rond de 1140 graden Celsius.

Naast het gebruiksgoed maak ik handgevormd werk en boetseerwerkstukken. Dit varieert van simpele cadeau artikelen, zoals jurkjes voor aan de muur en schoentjes tot objecten en beelden.

 

Ik put vaak inspiratie uit vormen in de micro- en macrokosmos. Grillige lijnen, cirkels, geometrie, spiralen... alles komt voor in de natuur en is naar mijn eigen gevoel ook een afspiegeling van ons eigen zijn.

 

Als ik scheppend bezig ben, voel ik me een volledig mens. En als ik daarmee andere mensen raak of blij maak, is het beeld compleet."

1/1

Art de Nicole